Akreditif Videoları

Web sitemizde yayınlamış olduğumuz videolara bu sayfamız üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Videolar yayınlanmış oldukları konunun özünü yansıtacak şekilde 1-3 dakikalık uzunluklarda hazırlanmıştır. Sadece en temel noktalara değinilmiş, gereksiz yere videolar uzatılmamıştır.

  • Mal Mukabili Ödeme ile Vesaik Mukabili Ödeme Arasındaki Farklar Nelerdir? - Mal mukabili vs vesaik mukabili ödeme: Risk, kontrol ve banka rolü açısından önemli farklar taşıyan dış ticarette en sık kullanılan iki ödeme yönteminin karşılaştırılması.
  • İhracatta Ödeme Nasıl Güvence Altına Alınır? - İhracatta ödemeleri güvence altına almak için müşteri tanıma, alıcı geçmişini sorgulama ve risk değerlendirmesi yaparak en uygun ödeme yöntemini seçme stratejilerini öğrenin.
  • Dış Ticarette Kullanılan Ödeme Yöntemleri - Dış ticarette kullanılan peşin ödeme, mal mukabili, vesaik mukabili ve akreditif yöntemlerini karşılaştıran kapsamlı rehber. İhracat ve ithalatta risk minimizasyonu için en uygun ödeme stratejisini belirleyin.
  • Akreditif Açarken 2025’te Nelere Dikkat Edilmeli? - İthalat akreditifi süreçlerinde dikkat edilmesi gereken 5 kritik nokta: Gümrük tarifeleri riskleri, KKDF maliyetleri, doğru teslim şekli seçimi, akreditif son tarihleri ve ithalat belgelerinin doğru belirlenmesi.
  • Akreditif Kırdırmak Nedir? - Vadeli akreditiflerin vadesinden önce nakde çevrilmesi işlemi olan akreditif kırdırma (forfaiting) sürecini, koşullarını ve teyitli akreditiflerde bankaların rolünü açıklayan kapsamlı bir rehber. Yükleme sonrası iskonto işlemlerinin detayları ve uygulamadaki önemli…
  • 2025’de Türkiye İhracatını Bekleyen 5 Büyük Tehlike - 2025'te Türkiye ihracatını tehdit eden düşük kur, yüksek faiz, Avrupa'da daralma, ABD gümrük belirsizliği ve küresel politik riskler ihracatçılar için maliyetleri artırıyor.
  • İthalat Akreditifi (Import Letter of Credit) ve İhracat Akreditifi (Export Letter of Credit) Nedir? - Akreditif, ithalatçı gözüyle bakıldığında ithalat akreditifi (import letter of credit, import l/c); ihracatçı gözüyle bakıldığında ise ihracat akreditifi (export letter of credit, export l/c) olarak tanımlanmaktadır.
  • Akreditifte Ödeme Vadeleri: At Sight L/C veya Deferred Payment L/C - Akreditif altında yapılacak ödemelerde hiçbir vadenin söz konusu olmadığı görüldüğünde ödeme (at sight payment) ile belirli bir vadede yapılacak ödeme (deferred payment) arasında bir ayrım yapılmalıdır.
  • Rezerv - Bugünkü yazımızda akreditifte rezerv kavramı üzerinde duracağız. Akreditifte rezerv nedir, rezervin önemi nedir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.
  • Akreditif Nedir? - Akreditif dış ticarette kullanılan bir ödeme yöntemidir. Bu yazımızda akreditif nedir sorusuna yanıt verip, akreditifin özelliklerini anlamaya çalışacağız.
  • Gayri Kabili Rücu Akreditif (Geri Dönülemez Akreditif) Nedir? - Geri Dönülemez Akreditif, İngilizce tanımı Irrevocable Letter Of Credit (ILOC) olan ve Türkçe'de Gayri Kabili Rücu Akreditif şeklinde de kullanılan bir akreditif çeşididir.
  • Konşimentoda Karşılaşılan Başlıca Rezervler - İthalat ve ihracat akreditiflerinde konşimentoda karşılaşılan başlıca rezervler: Geç Yükleme Rezervi, Alıcı Akreditif ile Uyumsuz, Navlun Kaydı Akreditif ile Uyumsuz, Konşimento Uygun Biçimde İmzalanmamış.
  • Mısır Akreditif Danışmanlık - Mısır'a ihracat yapan firmaların akreditifli işlemler ile ilgili merak edebilecekleri detayları bu yazımızda topladık.
  • Neden Akreditifli Ödemelerde FOB Yerine CFR Teslim Çalışmalıyız - Akreditifli ödemelerde belgelerin rezerve düşmesine sebep olan çeşitli etkenler söz konusudur. Bugün ihracat akreditiflerinde rezerve neden olabilecek bir konuya değineceğiz.
  • Fas Akreditif İşlemleri - Fas'a ihracat yapan firmaların akreditif ile çalışırken faydalanacakları bilgileri ve dikkat etmeleri gereken detayları bu yazımızda derledik.
  • İhbar Bankası (Advising Bank) - Akreditifli ödemelerde amir bankadan veya duruma göre teyit bankasından kendisine swift mesajı ile iletilen akreditifi ihracatçı firmaya ihbar eden bankaya ihbar bankası denilmektedir.
  • Bangladeş Akreditif Danışmanlık - Bugünkü yazımızda Bangladeş'e yapılan bir ihracat işleminde sunmuş olduğumuz akreditif danışmanlık hizmetimize ait referans bilgilerini sizlerle paylaşacağız. Bangladeş, tıpkı Cezayir gibi ithalat işlemlerinde zorunlu olarak akreditif kullanan ülkelerden birisidir. Bangladeş…
  • Cezayir Akreditif Danışmanlık - Cezayir, 2009 yılında gerçekleştirmiş olduğu yasal düzenleme ile tüm ithalat işlemlerini akreditifli ödeme ile yapmaya başlamıştır. Daha sonraki yıllarda Cezayir söz konusu yasal düzenlemeyi gevşemiş ve akreditifin yanı sıra vesaik…