Güney Kore Akreditif İşlemleri

Başkent: Seul

Yönetim Biçimi : Başkanlık Cumhuriyeti

Nüfus : 50,00 million (2012)

Gayrisafi Yurtiçi Hasila: $1.62trilyon USD

Para birimi : Won , KRW  Telefon Kodu: +82

Güney Kore Ekonomisi ve Dış Ticaretine Genel Bakış :

  1. Güney Kore 2011 yılında 552,80 milyar dolar ihracat yapmıştır. Güney Kore ulaşmış olduğu bu ihracat rakamıyla dünya genelinde en fazla ihracat yapan 6. ülke konumuna yerleşmiştir. Güney Kore’de kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıla USD32,431’dır. Bu rakam Güney Kore’yi dünya genelinde kişi başına düşen geliri en yüksek 25. ülke yapmaktadır.
  2. Güney Kore 2011 yılında 525,20 milyar dolar ithalat yapmıştır. Güney Kore ulaşmış olduğu bu ithalat rakamıyla dünya genelinde ABD, Çin, Almanya,Japonya, Fransa, İngiltere, ve İtalya’nın ardından en fazla ithalat yapan 8. ülke konumuna yerleşmiş bulunmaktadır.
  3. Güney Kore ihracat temelli kalkınma stratejisini başarı ile uygulamış önemli örnek ülkelerden birisi konumundadır.
  4. Güney Kore’nin ihracatı ithalatından fazla olup dış ticaret fazlası veren ülkelerden birisidir.
  5. Güney Kore’nin başlıca ihraç etmiş olduğu ürünler : Yarı-iletkenler, cep telefonları, motorlu araçlar, bilgisayarlar, gemiler, petrokimya ürünleridir.
  6. Güney Kore’nin başlıca ihracat yapmış olduğu ülkeler ise : Çin (yüzde 23.2), ABD (yüzde 10.1), Japonya (yüzde 5.8), Hong Kong (yüzde 5.3)’dir.
  7. Güney Kore’nin başlıca ithalat yaptığı ürünler : Makine ve ekipman, elektronik ekipmanlar, petrol, nakliye ekipmanları, organik kimyasallardır.
  8. Güney Kore’nin başlıca ithalat yapmış olduğu ülkeler ise : Çin(yüzde 16.8), Japonya (yüzde 15.3), ABD (yüzde 9), Suudi Arabistan (yüzde 6.1), Avustralya (yüzde 4.6)’dır.

Güney Kore’deki Başlıca Bankalar ve Swift Kodları

Güney Kore’deki Başlıca Bankalar ve Swift Kodları

Güney Kore ile İhracat ve İthalat Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar :

  1. Güney Kore’li firmalar ciddi yapıları, çalışma disiplinleri ve ticari ahlakları bakımından çalışılması zor olmayan özellikler taşımaktadır. Güven unsuru oluşturana kadar açık hesap ile ihracat yapmamaya dikkat edilmesi ve büyük montajlı işlemlerde garanti mektubu ve akreditif uygulamaları ile alacağın güvence altına alınması risk unsurunu düşürecek etmenlerin başında gelecektir.